uvans Uzak
GLilla Primtorpets Qis
 
NO UCH, SE UCH, C.I.B.
Lilla Primtorpets Qis


Lilla Primtorpets Qis är Zmillas son från kullen med Cefeus Eliver. Qis flyttade som valp till Tromsö i Norge men pga vissa omständigheter så fungerade inte kontakten mellan honom och barnen i familjen så därför fick han flytta hem till oss igen. Han är nu omplacerad och bor i Svärdsjö hos Gunnar Fors som kommer att vara Qis fodervärd. En väldigt snygg hane med massor av arbetslust som gör allt för att vara sin förare till lags och mycket social, en helt underbar kille.

Nu kommer Gunnar träna sök, spår och lydnad, det ska bli otroligt spännande att följa deras fortsatta samarbete. Tack Gunnar och Gunilla för att ni tycker så mycket om Qis och vill träna och tävla med honom. Lycka till!

Mer om Qis kommer ni att få läsa här nedan allt eftersom.

***********************************************************************

2008-2012

Under denna tid har Qis deltagit vid ett flertal utställningar, som vuxen blev det 11 utställningar där han blev BIR vid 10 av dessa och fick 2 CACIB, han deltog också vid flera agilitytävlingar men tyvärr rev han alltid en eller flera hinder så dom fick inte någon pinne. Lydnaden var klar men dom hann inte med någon tävling innan Qis flyttade.

Den 17/12 flög jag till Oslo och hämtade Qis, så underbart att se hans glädje när vi träffades. Att han älskar människor vet jag men det var uppenbart att han kände igen mig. Han stannade hos oss i 14 dagar och det var tungt att lämna bort honom även om jag är helt säker på att han får det väldigt, väldigt bra, det är inte så enkelt att sammanföra två kullbröder i vuxen ålder och när jag fick erbjudande från personer som jag vet gör allt för sina hundar så bestämde jag att Qis skulle få flytta dit. Skulle jag så innerligt gärna velat ha honom kvar för han är enormt lik Uzak som precis hade lämnat oss vid den tiden. Så lika i huvud, kropp och sätt att vara, kändes som jag fick tillbaka lite av min älskade Uzak men Qis kommer inte att flytta så långt så jag får träffa honom så ofta som jag vill som tur är.

På nyårsaftonen 2012 flyttade Qis till Gunnar och Gunilla Fors i Svärdsjö.

***********************************************************************

2013

Qis allra första aktivitet i Sverige blir en utställning i februari, ska bli spännande att se hur han står sig exteriört på de svenska utställningarna. Återkommer om detta.

Utställningen i februari fick mig att fundera lite kring utställningarna, utan att gå in på detta så är det bara att prova med en annan domare som inte kommer med sådana konstiga tyckanden. Istället blev det akl sök och där fick han uppflyttning. Vid nästa tävling som var lkl sök fick han godkänt. Ska bli så spännande att se hur det går i fortsättningen i denna gren.

Han fick även göra ett MH.

***********************************************************************

2014

Nytt år och nya tävlingar. Lägre klass sök fixade han och så var det dags för högre klass. Som vi alla känner till så går inlärningen upp och ner och nu började han få problem. Han gör jättefina sökslag men han började skälla vid skicken. Gunnar jobbar på att få Qis att lugna ner sig och inte stressa upp till skall. Han är nu godkänd i högre klass sök.

Ny utställning blev det också och han fick då CK, CACIB och BIM. Det innebär att Qis därmed också får titlarna SE UCH och eftersom han fått CACIB både i Norge och Sverige så får han även C.I.B. Snygga killen.

***********************************************************************