uvans Uzak
GLilla Primtorpets Tan Qarat
 
Korad, SE UCH, FI UCH, NO UCH, NORD UCH, C.I.B.,
SE BCH, SE SöCH
Lilla Primtorpets Tan Qarat


Qarat är Zmillas son från sin andra kull som hon har tillsammans med Cefeus Eliver. Innan kullen föddes hade vi bestämt att OM det skulle komma en tanfärgad hane så skulle han stanna kvar hos oss på kenneln och så blev det. Han kom först av alla valpar i kullen, precis som sin halvsyster Pixi som också bor kvar på kenneln. Det ska bli spännande att se hur Qarat utvecklas. Han är en underbart social och trevlig kille som älskar alla människor och hundar, han har också visat att han är en arbetshund. Han tränar spår och sök och hittills har allt gått jättebra, nu är det nog upp till mig att se till att vi får tid att fortsätta träningen.

***********************************************************************

2010

Qarat fortsätter träna spår och sök och nu går han riktigt bra på lydnaden också, det ska bli så spännande att se om vi kan komma ut på tävlingsbanan i vår. Han har även genomfört SVEKKs anlagstest i vallning och fick 4,7 poäng av 5 möjliga, kanske en blivande vallningshund. På utställningarna har han som bäst fått CK och BIM.

***********************************************************************

2011

Jag hade bestämt att vi skulle börja tävla i år men pga att jag ägnade mycket tid till Pixis träning så kändes det inte rätt att starta med Qarat, han hade inte fått tillräckligt mycket träning för en tävlingsdebut. Han fick iallafall godkänt vid korningens exteriörbedömning och till våren ska vi ställa upp i korningens mentaldel.

Nu är leken över för Qarats del, nästa år SKA vi tävla.

***********************************************************************

2012

Qarat debuterade på tävlingsplanen i slutet av april och fick uppflyttning till lägre klass, skönt nu har vi kommit igång med tävlandet.

Helgen efter var det dags för det planerade mentaltestet i Örebro och det klarade han galant, 444 poäng innebär att han nu har fått titeln KORAD. Vi kunde också glädjas över att både Qiwi och Quito också fick väl godkänt på detta prov, duktiga syskon.

I mitten av juni var det dags för första utställningen i bruksklassen och han tog då sitt allra första cert och veckan efter blev det debut i lydnadsklassen som blev en kanontävling, härligt tävlingsväder bidrog säkert till att Qarat fick otroliga 197 poäng. Superkillen.

I maj var det dags för lägre klass spår men det fattades några poäng så det blev ett nytt försök i mitten av augusti och då gick det bättre, nu blir det till att träna högre klass momenten.

Nu närmar sig hösten och en 3-dagars utställning i Högbo, 31/8-2/9, som resulterade i cert, cacib och BIM de 2 första dagarna och därmed fick han även titeln SE UCH. Sista dagen ställdes han i championatklassen och då fick han Excellent, CK, CACIB, BIM.

***********************************************************************

2013

Detta år blev det inga brukstävlingar för Qarats del, 2 utställningar utan framgångar. Dags att skärpa till sig, nästa år då måste jag ta mig ut med Qarat på tävlingsbanan.

***********************************************************************

2014

Jag lovade att se till att Qarat skulle ta sig ut på tävlingsbanan i år och det har han faktiskt också gjort och jag är otroligt nöjd med hans resultat.

Detta år har han tävlat en tävling vardera i spår, sök och patrullhund med fina framgångar. I spår fick han uppflyttning till elitklass, i patrullhund blev han uppflyttad till högre klass och i sök blev han godkänd. Så otroligt glad över hans prestationer.

Han har även deltagit i två utställningar, den första på SKKs utställning här hemma där han fick
CK CACIB och BIM, den andra var på Eckerö i Finland, där fick Qarat CK CACIB och BIM vilket innebär att han därmed fick titlarna Finsk Utställningschampion och Champion International de Beauté (C.I.B.).

Både snygg och duktig mitt hjärtegull.

Qarat har dessutom blivit pappa i sommar, 8 valpar (3 hanar och 5 tikar) tillsammans med Walkabout Lenka. Valparna heter Micro, Myx, MacPod, Minn, Mynta, Mackmyra, Magi och Meija. Helt underbara och naturligtvis var jag tvungen att behålla en av tjejerna, det blev ett busfrö som heter Mynta som är mer vild än tam. Ska bli så otroligt spännande att se hur hon utvecklas, ser jättebra ut hittills. Mer om henne på hennes egen sida.

Så här har dessa 8 valpar utvecklats tom 2019:
hanar: 2 b&t (Myx och Micro) och 1 röd (MacPod)
tikar: 3 b&t (Mynta, Mackmyra, Minn), 1 svart (Magi) och 1 röd (Meija)
HD: 6 A och 2 B
ED: 8 ua
Rygg: 8 ua
Patella: 2 ua, resten är inte kollade.
Ögon: 1 ua, resten är inte kollade.
Bett/Tänder: Alla har saxbett, 1 saknar 1 P3.
Korade: MacPod, Myx och Mackmyra
Tävlingar: Samtliga valpar har tävlat i någon gren.
                  Myx har deltagit i SM Lydnad 2018 och 2019.
                  Meija har deltagit i SM i Agility 2018 och 2019.
***********************************************************************

2015

Året startade på allra bästa sätt, jag ställde Qarat på My Dogs 2-dagarsutställning i Göteborg i januari. På lördag blev han 3 bhkl och på söndagen blev han BIR. Så roligt att det var en domare som tittar på hur en kelpie ska vara byggd för att kunna valla och inte bara vara snygg. Domaren tyckte att Qarat var "en riktigt bra hund". Så roligt att höra.

Qarat går väldigt bra i söket så i mitten av april var det dags att testa honom i lkl sök och det fixade han galant, vann tävlingen och blev uppflyttad. Superroligt.


I maj var det dags för högre klass sök, ett supersök och domarna gav 10-10!!! Superkillen. Uppflyttning och klassvinst. Nu laddar vi för elitklass.

I augusti var dags för Qarats kull nr 2, den 25 augusti föddes 7 valpar (1 hane och 6 tikar) tillsammans med DeepEyes Song Of Ice and Fire III "Arya" i Norge. Det blev en Monty Pyton kull som heter Meaning of Life VI "Minnie", Almost The Truth VI "Rin", Lust For Glory Vl "Bailey", Flying Circus VI "Ada", Fairly Incomplete VI "Ennen" och den enda hanen Completely Different VI "Monty" Även denna gång behöll vi en av tjejerna, det blev Meaning Of Life "Minnie" som visade sig vara ett riktigt yrväder.

150825: DeepEyes Monty Python-kull 7 valpar,
hanar: 1 r&t
tikar: 2 r&t, 3 choklad och 1 röd
u. DeepEyes Song of Ice and Fire III "Arya",
Tyvärr avled en tikvalp vid 9 mån ålder (R.I.P. Murphy).
6 valpar har saxbett, 1 har överbett.
HD: 5 A och 1 B
ED: 6 ua
Rygg: 5 ua, en är inte kollad
Patella: 3 ua, resten ej kollade
Ögon: 2 ua, resten ej kollade
Bett/Tänder: 5 ua, 1 överbett.
Korade: Minnie på 520 poäng.

I augusti var det också dags för Qarats allra första elittävling, Qarat gjorde ett kanonsök men med en annan matte som inte ställer till det så hade hon fått kanonfint betyg men jag klantade mig och skickade tillbaka honom till en redan avsökt lega och lurade honom att blinda. Kan säga att det tog flera veckor innan jag kunde smälta mitt klantiga beteende!!!!!!!! Uppletande helt ok och en bra lydnad som skulle ha inneburit cert om jag inte klantat mig men han blev iallafall
Distriktsmästare i sök 2015.

I september var det dags igen och den gången gick det bra så första certet var nu i hamn. Han är så otroligt duktig på söket. Jätteroligt.

Nästa tävling var i oktober, superbra sök igen 10-9,5. Kan inte önska mig bättre. Fick massor av beröm för han "naturliga sökarbete" som ena domaren sa och jag fick också beröm för ett lugnt och fint samarbete. Tyvärr så hade vi redan missat lydnaden, man ska inte skylla på vädret men det var fruktansvärd dimma som låg på marken och Qarat tyckte det var konstigt när jag försvann i dimman så på inkallningen kom han smygande för att söka igen mig!!!!! Lilla gubben. Vi fick allafall plac 2 av 7 startande. Bra jobbat trots allt.

I mitten av oktober var det dags att åka till Norge och hämta hem hans dotter från DeepEyes kennel. Det var utställning i Hamar samma helg så det passade alldeles utmärkt att ställa ut honom då. Jag ställde både Qarat, Diznie och Mynta och Qarat var väl den som jag hade lite förhoppningar på men det är alltid ett lotteri med utställning så man vet aldrig. Med facit i hand så gick det jättebra, Qarat fick Excellent, CK 2 bhkl och eftersom den hane som vann redan var utst champion så fick Qarat CERT och det innebar att han både blev NO UCH och NORD UCH.
Mycket bättre än jag hade hoppats på. Ibland går det vår väg!

***********************************************************************
2016


Det blev 4 söktävlingar för Qarat i år, han passade då på att ta två championat. Den ena helgen blev han SE BCH och helgen efter SE SöCH. Kanonkillen!

Han försvarade även sin DM-titel i sök och blev Distriktsmästare i sök 2016.
Nu är det slut på årets tävlingar så vi börjar planera för nästa år, då ska vi tävla både sök och spår om allt går som jag tänkt.

***********************************************************************
2017


Cert i sök och Uppflyttad till elitklass Patrullhund. Nästa år blir det inga söktävlingar för hans del, jag har bestämt mig för att inte fortsätta den grenen med Qarat. Tycker han ser lite stel ut i bakdelen och undviker det tyngsta partierna och då går jag honom gärna till mötes och avslutar hans helt otroligt fina sökkarriär, han är min allra bästa sökhund. Sökslagen är helt otroligt fina, man bara står och njuter och vi har fått massor med beröm vid hans tävlingar. Han har tävlat 3 gånger i sök i år och fått 10-10 på alla tre tävlingarna. Tack Qarat för din helt fantastiska sökkarriär, kommer att tänka på dessa många gånger.

Nästa år blir det spår och patrull för honom, det gillar han också så det ska blir spännande att se vad han presterar där.

***********************************************************************
2018

I april var dags för Qarats kull nr 3, den 23 april föddes 8 valpar (7 hanar, varav 2 dödfödda, och 1 tik) tillsammans med DeepEyes Song Of Ice and Fire III "Arya" i Norge. Det blev en repris av denna kombination. Den här gången blev det en DeepEyes Star Trek-kull VII som heter Highly Illogical VV "Spock", Kobayashi Maru VII "Pippa", Live Long & Prosper VII "Izaac", Next Generation VI "Ralph", Resistance Is Futile VII "Ådi" och Trolling The Universe VII "Troll".
Denna gång behöll jag inte någon av valparna, det börjar bli fullt hemma.

180423: DeepEyes Star Trek-kull 8 valpar,
varav 2 dödfödda hanar.
hanar: 3 r&t och 2 choklad
tikar: 1 r&t
u. DeepEyes Song of Ice and Fire III "Arya",
Kennel DeepEyes i Norge
6 valpar har saxbett.
HD: 1 A, 2 B. resten är inte röntgade ännu
ED: 3 ua, resten är inte röntgade ännu.
Rygg: 2 ua, resen är inte kollade
Patella: 1 ua, resten är inte kollade
Ögon:
Bett/Tänder:

**********************************************************************

2019

Qarat gillar livet som pensionär och bara lufsa på i skogen och göra något spår eller uppletande. Dessutom har vi nu ytterligare en unghund i huset som han måste uppfostra, härligt med äldre kloka hundar.

**********************************************************************

2020

Vi får se vad vi hittar på detta år.