uvans Uzak
GWalkabout Mynta
 

Walkabout Mynta


2014

Qarat blev pappa för första gången sommaren 2014, tillsammans med Walkabout Lenka fick han 8 valpar (3 hanar och 5 tikar). Valparna heter Micro, Myx, MacPod, Minn, Mynta, Mackmyra, Magi och Meija. Helt underbara valpar allihopa och naturligtvis var jag tvungen att behålla en av tjejerna, det blev lilla fröken här ovan som heter Walkabout Mynta, en otroligt intensiv, tuff och rolig tjej. Ska bli så spännande att se hur hon utvecklas.

Hittills har vi bara provat att leka in lite lydnad och sök, måste säga att söket verkar vara hennes grej. Jag har bara tränat lite apportering på lösrullen och skickat henne till Göran i rummet bredvid där hon fick rullen och kom tillbaka. Allra första gången vi provade med främmande figuranter så sprang hon ut till figgen, hämtade lösrullen, kom in till mig och lade den i min hand och sedan påvisade hon figgen. Så imponerad av denna lilla tjej som bara var 3 månader, vad månde bliva av denna tjej????

Här en bild på hennes allra första övning utomhus som var en hittaövning där Göran hade gömt sig bakom en sten, inget fel på fokuseringen.

***********************************************************************

2015

Det visade sig vara en väldigt intensiv tjej, vi har fullt upp med att få till ett samarbete med henne och det har verkligen inte varit lätt. Hon ska bestämma om och när hon ska göra som vi vill och det är inte så bra alla gånger men hon är väldigt social och vill gärna ligga i våra knän när vi ser på TV eller bara sitter i soffan.

Har iallfall röntgat och gjort MH, hon fick HD A, ED ua, Ögon ua, Patella ua och rygg ua. När det var dags för MH visade hon inga rädslor och fick 1 på skotten. Jättebra så långt.

***********************************************************************

2016

Trodde vi skulle komma ut på tävlingsbanan men så blev det inte men nästa år då ska vi tävla för då planerar jag också att ta en kull valpar på henne. Har också gjort ultraljud på hennes hjärta och det var ua. Bra så långt.

***********************************************************************

2017

Äntligen har vi tagit oss ut på tävlingsplanen och det har gått bättre än förväntat. Uppflyttad ur appell och lägre klass spår, nästa år är det högre spår och lägre sök som gäller.
Utställning: 2 Cert och R-Cacib, dessutom BIR och BIM. Hade hoppats på ett tredje cert men är supernöjd med dessa framgångar.

Trodde att vi skulle hinna med ett MT innan hon skulle paras och fylla 4 år men det verkar inte som det går. Om det blir valpar så föds dom någon gång i april och Mynta fyller 4 år i mitten av juli. Det hinner troligast inte gå 75 dagar efter valpningen innan hon blir för gammal så jag får nog skippa MT men vi får se vad som händer. Nu hoppas vi få lakristroll nästa år.

**********************************************************************

2018