Stamtavla
uvans Uzak
GDeepEyes Meaning Of Life "Minnie"
 

Korad, LD Startklass, SÖKH1
DeepEyes Meaning Of Life "Minnie"


2015

I juli 2015 var det dags för Qarats andra kull, den här gången tillsammans med DeepEyes Song Of Ice And Fire III "Arya". Arya fick 7 valpar (1 hane och 6 tikar). Även denna gång ville vi spara en valp efter Qarat och det blev den minsta valpen men hon var också mest intensiv. Jag hade lite funderingar när vi skulle hämta henne men det hade jag kunnat bespara mig för en lugnare valp i bilen kunde jag inte önska mig, hon låg en stund i mitt knä och när det blev för varmt så hoppade hon ner på golvet eller lade sig mellan växelspaken och instrumentbrädan. När hon blev trött så kom hon upp i mitt knä och somnade tvärt. En helt underbar tjej.


Att hon är intensiv har både vi och Lennart, vår fodervärd, insett många gånger. Ett otroligt tryck i henne men hon kan också lägga sig och mysa i våra knän och vill gärna sova där.

***********************************************************************

2016

Under det här året så har hon blivit både röntgad och kollad på andra sätt.

HD A, ED ua, Patella ua, Rygg ua och Ögon ua är ju en kanonbra början. Dessutom har hon deltagit på en utställning och fick jättefin kritik.

Hon tränar både lydnad, sök och spår, jätteroligt tycker hon men som de flesta kelpies så måste hon ju också hålla koll på omgivningen men vi jobbar på så får vi se hur långt det håller.

Vallningstestet gick sådär, hon hade alldeles för mycket tid att kolla alla omkring men det blev bättre när hon fick valla alla fåren för då var hon tvungen att koncentrera sig på flocken. Godkänd blev hon iallafall.

Hela kullen skulle också göra MH men 14 dagar innan det var dags så började lilla fröken att löpa så vi fick göra ett eget MH några veckor senare. Det MH som hon gjorde var helt fantastiskt, jag har både sett och gjort ett ganska stort antal MH men Minnies genomförande var det absolut bästa jag har sett. Inga som helst rädslor, allt vara bara superkul och när ett moment var klart så ville hon vidare för att kolla vad som skulle hända härnäst. Hon var inte heller det minsta berörd av skotten. Ser otroligt bra ut, vi får se hur det går på tävlingsbanan, kanske redan nästa år.

***********************************************************************

2017


Efter fjolårets fina MH så ville jag naturligtvis även göra MT på henne, jag hade ingen som helst anledning att vara orolig. Hon älskade varenda sekund av provet och ville bara mer och mer, hon slutade på 520 av 600 möjliga poäng som är väldigt höga poäng. Man fattar inte att denna lilla tjej är så otroligt orädd och nyfiken.

Ville även starta appellklassen med vårt lilla popcorn. Vi gjorde 2 starter i appell spår men bröt båda gångerna på spåret. Verkar som hon tycker det går för sakta, vi kanske måste prova appell sök istället för det älskar hon. Självklart ger jag inte upp för detta, vi tar nya tag nästa år.

Om jag hittar en passande hane till henne så kanske det blir parning hösten 2017 annars skjuter vi på det till våren 2018.

**********************************************************************

2018

Äntligen har vi kommit ut på tävling igen, för att hon skulle få lite tävlingsträning så anmälde jag henne till startklass i lydnad och det fixade hon jättebra, 3 uppflyttningar på raken vilket innebär att hon fick titeln LP Startklass. Helgen efter var det dags för appellsök, hon har ju brutit två appellspår så jag insåg att spår är inte hennes grej för det går alldeles för sakta, söket fixade hon galant för då fick hon 10-10 och klarade även lydnaden bra så hon fick uppflyttning till lägre klass. En månad senare var det dags för lägre sök och även denna gång fick hon 10-10 på söket och uppflyttning till högre klass. Denna höst har hon tävlat 5 gånger och vunnit alla, hur ska vi kunna matcha detta? Duktig tjej.

I månadsskiftet april/maj 2019 planerar jag att para henne. Superspännande.

***********************************************************************

2019

Så var det dags för parning och allt gick precis som det skulle, nu var det bara att vänta. Följde noga hennes signaler och kunde ganska snart konstatera att hon var dräktig, superkul. Nu började man fundera på hur många det var och könsfördelningen.

27/6 var det äntligen dags, då föddes 4 hanar och 1 tik, tyvärr var det en hane som var dödfödd och verkade ha varit död några dagar så han kunde jag inte rädda men övriga 4 mådde jättebra och var superpigga. Här en bild på chokladpralinerna.

Någon tävling för Minnie blev det inte detta år men nästa år då är det dags.