Stamtavla  
uvans Uzak
GPihlstens Diznie
 

KORAD
SE JV-12
SE UCH, DK UCH, FIN UCH, NO UCH, NORD UCH,
C.I.B., C.I.E.
LP 1
Pihlstens Diznie

Eftersom det tyvärr visade sig att jag inte kunde para Pixi och därmed tappade linjen efter P-kullen funderade jag många timmar och mycken vånda på hur jag skulle göra. En lösning på problemet kom när det blev bestämt att Pihlstens Coola-Vilda och Pixis bror, Pysen, skulle paras. Det var fortfarande inte självklart att vi skulle ta en valp för vi har faktiskt redan 4 hundar hemma och att ta ytterligare en hund kändes väldigt mastigt men det fanns bara två möjligheter, ta en valp och fortsätta på linjen eller avstå och avsluta P-linjen.

Vi beslöt att titta på kullen som bestod av 7 valpar, 2 hanar och 5 tikar och vem kan motstå en sådan härlig chokladunge? Det var ett väldigt svårt beslut om vilken valp det skulle bli men vid 7 veckors årlder visade det sig att det var den här lilla damen, Pihlstens Diznie, som skulle flytta hem till oss.

Ett nytt spännande kapitel har börjat, fortsättning följer.

Diznie har nu bott hos oss i 2,5 vecka och hon motsvarar mer än väl mina önskemål om en trygg och orädd valp. Hon har visat sig vara en riktigt liten tuff tjej som inte backar för nya miljöer och olika ljud. Att gå in i huset direkt när vi kom hem och gå först in i garaget var en självklarhet. Tror att hakan ramlade ner när hon gick in i garaget som den självklaraste sak i världen, det har jag inte sett någon av valparna göra tidigare. Härlig tjej. Nu har hon rest ena örat men det andra har fortfarande en liten tipp men den kommer upp vilken dag som helst. Trodde att hon skulle få väldigt stora öron men det verkar inte så. Nog är dom lite stora men dom är lite tunna så att det tar lite extra tid innan dom kommer upp riktigt. Ska bli spännande att se hur hon kommer att se ut när öronen är helt resta.

På dagen 11 veckor hade båda öronen rest sig, nu ser hon ut så här.

På nedanstående bild har Diznie precis fyllt 7 månader och har deltagit på sin första utställning, eller rättare sagt sina 3 utställningar för det var en 3-dagarsutställning. Det var olika domare varje dag så det kändes lite extra spännande att få höra vilket utlåtande hon skulle få. Hur gick det då?
Det gick över all förväntan för alla tre domarna lovordade henne som en mycket lovande valp och hon fick HP och BIR Valp av alla tre domarna. JIPPIE, hoppas att den trenden håller i sig

***********************************************************************

2012

16 december 2012 var det dags för henne att visa upp sig på svensk vinnarutställning i Stockholm, samma morgon började hon att löpa. Hon är väldigt sen till sitt första löp för nu är hon 10 mån och 2,5 vecka och så länge har ingen av mina tikar dröjt med löpet. Det var lite oroligt att åka till utställningen för dels är det en jättestor utställning med massor av människor och hundar och dels började hon ju att löpa samma dag men all min oro kom på skam. Hon brydde sig inte det minsta om allt omkring, helt lungt ägnade hon sig åt att hälsa på alla människor och hundar som hon kände och inte kände. Supertjejen. Hur gick utställningen då? Det visade sig att hennes snygga exteriör består så domaren blev väldigt förtjust i henne och hon tilldelades den allra första titeln för en kelpietik som svensk juniorvinnare och tituleras nu SE JV-12. Superkul.

***********************************************************************

2013

På hösten 2013 deltog Diznie i en DK-utställning i Ballerup Danmark. Hon fick då Excellent, Cert, R-Cacib (som kommer att ändras till Cacib). Väldigt överraskande, det innebär att när hon blir SE UCH blir hon samtidigt DK UCH. Kul att domarna gillar henne.
Diznie blev även Årets Utställningshund 2013 i Sandviken BK.

***********************************************************************

2014

Nytt år och nya möjligheter, nu är det dags att börja tävla på allvar. Första planerade tävlingen blir en appelltävling i spår i april. Spännande, nu är det bara att nöta och hålla tummarna.

Appelltävlingen blev inte av i april men i juni var det dags och den gick jättebra, uppflyttningen fixade hon med bravur. I augusti var det dags för lägre spår, även den gången fick hon uppflyttning. Extra stolt eftersom vi var 5 ekipage och Diznie var den enda som genomförde tävlingen och dessutom fick uppflyttning. Superduktig tjej.

Under året har hon även deltagit i ett antal utställningar, vi åkte till Finland i september och trots att hon var ganska urpälsad överraskade hon mig med att ta Excellent, CK, CERT, CACIB och BIR. Min snygga tjej. I oktober tog hon sista certet i Sverige och när alla titlar är registrerade kan hon nu också tituleras SE UCH, DK UCH, FIN UCH, NORD UCH, C.I.B. och C.I.E.
Inte ofta som man kan ta 6 championat samma dag.

Nästa år kommer det inte att bli så många utställningar för nu har hon tagit utställningstitlar så det räcker.

Jag kan konstatera att Diznie är både snygg och arbetsvillig. Ska bli så spännande att se hur långt vi kommer tävlingsmässigt nästa år. Planen är också att hon under nästa år ska paras och delta i MT om vi hinner.

***********************************************************************
2015

Detta år började med My Dogs 2-dagarsutställning i Göteborg. På lördagen vann hon tikklassen när hon utsågs till 1 btkl och BIM och på söndagen blev hon 2 btkl. Så jätteroligt att hon fick så fina placeringar båda dagarna, snygga tjej.

I april var det dags för parning, det blev Cefeus Herbert "Hebbe" som skulle få bli pappa till hennes första kull. Efter lång väntan fick jag den 8 maj konstaterat att hon var dräktig, nu börjar en ny väntan på att pralinerna ska födas. Så spännande att få se hur många som kommer.

Det var lite märkligt att dagen efter parningen så visade Diznie att hon var dräktig, hon gick in i sin bubbla och inget kunde rubba henne. Anmälde henne till en lydnadsklass I tävling men det skulle jag inte gjort för hon tittade på mig som om hon aldrig hört ordet fot eller något annat kommande. Ett 3:e pris fick hon och så dåligt har hon aldrig gått någon gång på träning men nu vet jag att det är ingen idé att tävla när hon är parad.

9 juni var det dags för valparna att födas, allt såg ut att gå som det skulle men jag tyckte att det var väldigt långt mellan värkarna. Vid 20-tiden gick vattnet och då tänkte jag att nu ska det väl äntligen komma igång men så blev det inte, istället så fick hon inga värkar överhuvudtaget. Usch, inte bra. Ringde naturligtvis Djurkliniken och fick de vanliga tipsen om att stimulera slidväggen, gå en hastig promenad osv men inget hjälpte så det var bara att åka. Det visade sig att Ulltuna hade fullt på akuten så vi var tvungna att åka till Strömsholm. Det är långt dit så vi var inte framme förrän 00.30 och fick då ett jättefint bemötande, dom tog prover och det blev röntgen. Det visade sig att hon hade lite lågt kalciumvärde så hon fick en spruta och på röntgen såg vi att det fanns 5 valpar. Ganska snart så kom den första valpen, en tik. Allt såg ut att komma igång som det skulle och så kom valp nr 2 men tyvärr visade det sig att den var dödfödd. Veterinären var inne hos oss så hon sprang iväg med den men lyckades inte få liv i valpen. Sedan var det stopp igen. Jag diskuterade med veterinären vad vi skulle göra och hon sa att det finns bara två alternativ, snitt eller en värkstimulerande spruta. Jag valde sprutan och det visade sig vara rätt för då kom valp nummer 3 men den var inte fullt utvecklad så den hade nog varit död ett tag. Nästan direkt efter kom nummer 4, en hane som levde. Skönt, nu hade vi iallafall 2 levande valpar. Nummer 5 lät inte vänta på sig men inte heller den levde. Så kan det krångla men jag var jätteglad att vi iallafall fick med oss 2 levande valpar och båda verkade jättepigga. Dessa valpar gav oss 8 fantastiska veckor, fulla av hyss och mycket aktiva. En härlig men liten kull som föddes den 10 juni.

Diznie visade sig var en otroligt duktig mamma, jag bli så imponerad när allt fungerar och dom vet precis vad dom ska göra med valparna. Hon var en kanonbra mamma, så duktig.

I början på oktober hade jag anmält henne till MT, hon var redan exteriörbedömd så det var mentalbiten som återstod. Hon gjorde jättebra ifrån sig ända fram till näst sista momentet som är släden, det var det läskigaste hon sett någon gång!!!! Ibland har man jättesvårt att förstå vad som är så konstigt, trots att hon gick fram och luktade på jackan så tyckte hon fortfarande att den var det läskigaste hon sett??? Inget att göra åt bara att fortsätta till sista momentet som var skotten och hon var fortfarande berörd men inga som helst tendenser till att fly eller på annat sätt avvika men hon kollade mot skytten så det blev 4 på det momentet. Hon fick totalt 471 poäng och blev godkänd så nu är hon även KORAD.

Diznie är ju väldigt lite tävlad och inte blev det något mera denna höst men i oktober åkte vi till Hamar i Norge för vi skulle hämta hem en valp efter Qarat och det passade bra att både ställa ut och hämta valpen samma helg så det gjorde vi. Diznie var INTE i bästa utställningsformen. Hon var väldigt urpälsad och fortfarande alldeles för tjock efter valpningen så jag var väldigt fundersam på om jag skulle avstå utställningen med henne men anmälningsavgiften (dyrt) var ju betald så jag gick trots allt in i ringen med henne men hade inga som helst förhoppningar på några framgångar. Sååå överraskad när hon fick Excellent, CK och 5 btkl och eftersom de 4 som stod framför henne redan var utställningschampions så fick hon även CERT och blev därmed Norsk Utställningschampion. Det innebär att hon nu är utställningschampion i fyra nordiska länder. Härligt och oväntat.

***********************************************************************
2016
I vår ska Diznie åter paras med Cefeus Herbert, detta pga att vi bara fick 2 valpar i förra kullen. Förhoppningsvis kommer det flera denna gång, nu är det bara att vänta på löpet.
Parning genomfördes men tyvärr gick Diznie tom så därför blev det dags för lite tävlingar och hon gjorde 3 tävlingar i lydnadsklass 1 och fick 3 1:a pris = LP 1.

Lite senare så gjorde jag ultraljud på några av mina hundars hjärtan bl.a. Diznie och tyvärr visade det sig att hon hade ett begynnande hjärtfel så hon tas nu ur avel. Däremot så kommer vi att fortsätta tävla för hon mår inte dåligt på något sätt utan är jättepigg och har inga som helst problem att tävla bruks.

***********************************************************************
2017


Eftersom Diznie inte skulle ha några fler kullar så bestämde jag mig för att tävla med henne istället och hon lyckades över all förväntan. Hon har tävlat fyra gången i år och fått uppflyttning till elit spår, högre sök och högre patrullhund. Den fjärde tävlingen var elitspår men den bröt vi men superglad över hennes uppflyttningar i tre grenar.

***********************************************************************
2018

Många hundar och dessutom valpar detta år gjorde att vi inte kom ut på några tävlingar men hon är fortfarande ung så än finns det tid.

***********************************************************************
2019

Samma sak detta år men nu har jag iallafall bestämt att nästa år blir det åtminstone en tävling.

***********************************************************************
2020

Håller tummarna för detta år.