Hem Avelstikar Valpar Planerade valpar Statistik Rasstandard Färger

Lilla Primtorpets kennel
 


Primtorpet i vinterskrud

Det här är en foto på vårt gamla soldattorp Primtorpet, det har varit alla våra hundars oas där dom har kunnat gå ut och in som dom har velat. Alla hundar, liksom vi, har älskat att vara här för var och en har kunnat vara helt fri att göra vad den helst vill göra just då. Skogen inpå knutarna gör att vi ofta går långa skogspromenader och det älskar både hundarna och vi.
 När det var dags att välja ett kennelnamn så var det ganska självklart att det skulle heta Primtorpet, nu fick vi inte använda bara det namnet utan tvingades lägga till Lilla men det motsvarar ganska bra vad vår kennel står för:

En liten uppfödning av Australian Kelpie som baseras på friska, sociala och arbetsvilliga hundar med målsättningen att få sociala valpar med bra mentalitet, exteriör och stor arbetskapacitet.

Det är självklart för oss att valparna och alla hundar bor i huset tillsammans med oss, vi ger valparna så mycket social- och miljöträning som det går. Det är sällan man har någon chans på soffan, den är oftast ockuperad av någon hund.

Valparna säljer jag endast till aktiva och kärleksfulla hem, helst med tävlingsintresse.

Valparna är som "barn" för mig, när valparna flyttar hoppas jag att ni liksom jag vill ha fortsatt god kontakt. För mig är det viktigt att kunna följa valparna i deras fortsatta utveckling och uppskattar därför om du har samma intresse. Självklart ställer jag upp för er i både med- och motgångar. Eftersom jag anser att det är viktigt att följa upp valparna så är det självklart för mig att alla valpar AD/HD-röntgas och helst också får patellan kollad. Jag anser också att det är väldigt viktigt att alla genomgår MH för att kunna följa upp kullen och se vad föräldradjuren lämnar därför anordnar jag ett MH för våra valpar. Väljer du att göra ditt MH någon annanstans får du själv betala anmälningsavgiften. Jag försöker också att anordna kennelläger varje år.

Jag vill helst att du använder det namn som står på registreringsbeviset så därför får du självklart föreslå namn på "din" valp, om namnet börjar på den bokstav som alla i kullen ska ha och om vi är överens om namnet så kommer valpen att få det namnet i stamtavlan.

När valparna levereras uppfyller dom SKKs regler och krav, dom är registrerade, avmaskade, vaccinerade, veterinärbesiktade, id-märkta med chip och jag skickar alltid med information om vad hunden gjort, namnlista på övriga valpägare och lite smått och gott till valparna.

Jag förbehåller mig fri prövningsrätt vid försäljning!

Är du intresserad av en valp och tycker att mina krav är acceptabla är du välkommen att kontakta mig.

Anette Johansson, Ringvägen 31, 818 41 Forsbacka
Tel 070 - 320 67 50
E-mail: lillaprimtorpet@punkt.se