Hem Avelstikar Valpar Planerade valpar Statistik Rasstandard Färger

Lilla Primtorpets kennel
 


Primtorpet i vinterskrud

Det här är en foto på vårt gamla soldattorp Primtorpet, det har varit alla våra hundars oas där dom har kunnat gå ut och in som dom har velat. Alla hundar, liksom vi, har älskat att vara här för var och en har kunnat vara helt fri att göra vad den helst vill göra just då. Skogen inpå knutarna gör att vi ofta går långa skogspromenader och det älskar både hundarna och vi.
 När det var dags att välja ett kennelnamn så var det ganska självklart att det skulle heta Primtorpet, nu fick vi inte använda bara det namnet utan tvingades lägga till Lilla men det motsvarar ganska bra vad vår kennel står för:

En liten uppfödning av Australian Kelpie med målsättningen att få friska, sociala valpar med bra mentalitet och bra exteriör, stor arbetskapacitet men ändå med en bra on/off knapp.

Mina avelstikar är kollade och fått UA på höfter (HD), armbågar (ED), Patella, Rygg, Ögon och Hjärta. Vill helst att även hanen jag ska använda har gjort samma undersökningar. Jag gör aldrig en kombination om jag inte kan tänka mig att behålla en valp ur kullen, tyvärr kan man inte det av utrymmeskäl men jag önskar att jag kunde .

Det är självklart för oss att valparna och alla hundar bor i huset tillsammans med oss, vi ger valparna så mycket social- och miljöträning som det går. Det är sällan man har någon chans på soffan, den är oftast ockuperad av någon hund.

Valparna säljer jag endast till aktiva och kärleksfulla hem, helst med tävlingsintresse.
Förväntar mig i allra första hand att hunden behandlas som en familjemedlem, med respekt och kärlek!.

Valparna är som "barn" för mig, när valparna flyttar hoppas jag att ni liksom jag vill ha fortsatt god kontakt. För mig är det viktigt att kunna följa valparna i deras fortsatta utveckling och uppskattar därför om du har samma intresse. Självklart ställer jag upp för er i både med- och motgångar. Eftersom jag anser att det är viktigt att följa upp valparna så är det självklart för mig att alla valpar gör höftledsröntgen (HD) och armbågsröntgen (ED). Jag anser också att det är väldigt viktigt att alla genomgår en mentalbeskrivning (MH) för att kunna följa upp kullen och se vad föräldradjuren lämnar därför anordnar jag ett MH för våra valpar, anordnar också ett mentaltest (MT) om tillräckligt många är intresserade. Jag anordnar också kennelläger när det finns möjlighet och hittar en lämplig plats.

Jag vill helst att du använder det namn som står på registreringsbeviset så därför får du självklart föreslå namn på "din" valp, om namnet börjar på den bokstav som alla i kullen ska ha och om vi är överens om namnet så kommer valpen att få det namnet i stamtavlan.

När valparna levereras uppfyller dom SKKs regler och krav, dom är registrerade, avmaskade, vaccinerade, veterinärbesiktade, id-märkta med chip, dolda fel-försäkrade och jag skickar alltid med information om vad hunden gjort, namnlista på övriga valpägare och lite smått och gott till valparna.

Om ni är medlemmar i SBK men inte i vår rasklubb så får ni även 1 års gratis medlemskap i Svenska Kelpieklubben (SVEKK).

Jag förbehåller mig fri prövningsrätt vid försäljning!

AVELSKRAV 
Friska, mentalt bra och arbetsvilliga individer vill jag använda min avel.
Sociala och allmänt orädda avelsdjur är ett måste, detta ser man lättast på MH och/eller MT.
Inavelsgrad under 2% vill jag helst ha.

ULTRALJUD HJÄRTA UA INNAN PARNING

Det har vistat sig att vår ras har en högre andel hjärtfel än genomsnittet och därför använder jag bara avelsdjur som gjort ultraljud på hjärtat och detta ska vara u.a. Det räcker inte att veterinären "lyssnar på hundens hjärta" för det kan ta lång tid innan man upptäcker ett blåsljud när man bara lyssnar så därför vill jag att avelsdjuren ska ha gjort ultraljud på sitt hjärta.

Kenneln innehar SKKs Bruksavelspris på min stamtik, Glimmergruvans Zmilla!

Är du intresserad av en valp och tycker att mina krav är acceptabla är du välkommen att kontakta mig.

Anette Johansson, Ringvägen 31, 818 41 Forsbacka
Tel 070 - 320 67 50
E-mail: primtorpet@gmail.com